Är vi skapta för att springa?

I den här veckans blogginlägg tänkte vi inte skriva så mycket, utan istället tipsa om 15 minuters lyssnande till Christopher McDougall. Författaren bakom storsäljaren, Born To Run, berättar om sina tankar kring vad vi människor har adapterats till och varför vi är skapta att vara så fantastiska löpare som vi är.single_stick_figure_runner_pc_400_clr_1648 (1)

Mycket av det han pratar om är sådant som ofta kommer upp på VikingREHAB och vi påminns återigen om att det finns fler än vi som anser att löpning är så otroligt centralt för att vi människor ska må bra och fungera. Som alla som har läst Born To Run vet, så målar han naturligtvis upp löparskorna som den stora boven bakom varför löpare av idag går sönder.

Vi instämmer i att de utgör ett enormt problem, men med perspektivet spiral stabilisering så finns det så mycket mer att ta hänsyn till så skorna utgör egentligen bara en del i det hela, om än en viktig del.

För den nyfikne eller löparen med besvär rekommenderar vi att titta på löpning ur ett spiral stabiliseringsperspektiv för att skapa en logisk förklaring hur det hänger ihop.

Öppna era sinnen en stund och lyssna på Christopher. Det är tänkvärda ord.

http://www.ted.com/talks/christopher_mcdougall_are_we_born_to_run?language=sv#t-934232

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *